default-image

Αδασμολόγητες εισαγωγές Τυνησιακού λαδιού στην Ε.Ε.

Κρήτη
Αδασμολόγητες εισαγωγές Τυνησιακού λαδιού στην Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν η Λαϊκή Ενότητα είχε καταγγείλει στο τέλος του 2015 ως σκάνδαλο και χτύπημα στο Ελληνικό λάδι και τον Έλληνα ελαιοπαραγωγό την συνυπογραφή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. της απόφασης για εισαγωγή επί πλέον 35000 τόνων Τυνησιακού ελαιολάδου, είχαμε δεχθεί επίθεση από την κυβέρνηση, μέχρι και το ότι πιθανόν να εξυπηρετούμε άλλα συμφέροντα!» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα σχετικά με το θέμα της εισαγωγής Τυνησιακού ελαιολάδου, το οποίο έχει αναδείξει με ρεπορτάζ του και το neakriti.gr.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

Τώρα μετά την υπερψήφιση στις 10 Μαρτίου από το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (με τη μορφή του επείγοντος), η πρόταση της Κομισιόν για επιπλέον αδασμολόγητη ετήσια ποσόστωση 35.000 τόνων τυνησιακού ελαιολάδου για 2 έτη (φτάνοντας στις 92.000 τόνους ετησίως), αφού είχε ζητηθεί ( βλέπε δήλωση ευρωβουλευτή ΛΑ.Ε. Ν. Χουντή) από την κυβέρνηση, οι Έλληνες ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν στο Ευρωκοινοβούλιο την εισαγωγή Τυνησιακού ελαιολάδου, η ίδια η κυβέρνηση υπέγραψε την πρόταση του συμβουλίου υπουργών!

Έχει κανείς απάντηση στην καταγγελία του Ν. Χουντή που λέει ότι η κυβέρνηση υπογράφει - υπερψηφίζει ότι η ίδια θεωρεί κακό για τα Ελληνικά συμφέροντα και καλεί στην μη υπερψήφισή του, σημαίνει ότι είναι μια κυβέρνηση άφωνη, αδύναμη και ανίκανη;

Είναι σίγουρο ότι μια κυβέρνηση που απεμπολεί τις ιδέες, το πρόγραμμα, την ίδια της την πολιτική και να υποτάσσεται γενικά, δεν μπορεί να υψώνει ανάστημα πουθενά, ούτε φυσικά και στο θέμα του λαδιού. Μήπως το ίδιο δεν έκανε και στο προσφυγικό;

Είναι καθήκον των πολιτικών δυνάμεων που είναι αντινεοφιλελεύθερς και αντιμνημονιακές να αντιδράσουν.

Το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιου Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας καλεί τους αγρότες να αντιληφθούν ότι αποτελεί ένα ακόμα μέτρο που βάζει ταφόπλακα και στους Ηρακλειώτες ελαιοπαραγωγούς. Εκ των πραγμάτων η επιλογή είναι μία. Η αγωνιστική αποτροπή της ολοκληρωτικής καταστροφής τους: Η συνέχιση του αγώνα του ΟΧΙ μέχρι τέλους. Η ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ και του εγχώριου μνημονιακού μπλοκ. Η κατάργηση των μνημονίων και η προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνική δικαιοσύνη και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, με πρόταγμα την έξοδο από την ευρωζώνη, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας!

Για την ανάκτηση της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους, την προοδευτική παραγωγική ανάκαμψη της γεωργίας με παραγωγή επώνυμων πιστοποιημένων προϊόντων, την απόκτηση διατροφικής επάρκειας της χώρας μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News