Οικονομία

Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Ασφαλιστικό

«Το Σάββατο είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλος εξερχόμενος της συνάντησης που είχε σήμερα με τους δανειστές για το Ασφαλιστικό.

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως «για πρώτη φορά δεν έχουμε κάθετες αρνήσεις των εκπροσώπων των θεσμών σε κανένα από τα βασικά θέματα του Ασφαλιστικού και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία», είπε, ενώ έκανε δε λόγο για «αναγκαίες υποχωρήσεις» ώστε να υπάρξει συμβιβασμός.

Σημειώθηκε πρόοδος, όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, είπε ο υπουργός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι δανειστές δέχθηκαν να συζητήσουν μερικές από τις βασικές θέσεις της ελληνικής πλευράς, πρόσθεσε.

«Δεν υπήρχε, βέβαια, κατάληξη σήμερα» σημείωσε. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Σάββατο, που θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος. «Δεν μπορώ να πω από τώρα, αν θα καταλήξουμε. Είμαι, όμως, λίγο πιο αισιόδοξος σε σχέση με τη χθεσινή συνάντηση» διευκρίνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι εξακολουθούν να παραμένουν σταθερές οι βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων. «Δεν μπήκε η αμφισβήτηση αυτή στο τραπέζι ούτε από την άλλη πλευρά» επεσήμανε.

Επίσης, όπως τόνισε, σταθερή παραμένει και η βασική δέσμευση της κυβέρνησης για τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος.

Σχόλια