default-image

''Μας χωρίζει μεγάλη απόσταση για τα κόκκινα δάνεια''

Οικονομία
''Μας χωρίζει μεγάλη απόσταση για τα κόκκινα δάνεια''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, κυρίως για τα δάνεια των μικρομεσαίων και τα καταναλωτικά, προσθέτοντας ότι υπάρχει η βάση για προσέγγιση σε ό,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας από την πώληση σε funds, χωρίς όμως να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός έσπευσε να πει ωστόσο πως έκλεισαν οι εκκρεμότητες που αφορούν τη φορολόγηση των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων, δηλαδή αν θα φορολογούνται ως τράπεζες ή ως εταιρείες και εάν θα φορολογείται ως εισόδημα το ποσό του δανείου που διαγράφεται από την τράπεζα, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Τα ανοικτά θέματα θα εξεταστούν εκ νέου στη συνάντηση της Πέμπτης. Μεταξύ αυτών τα τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν παράλληλα οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία εκτός από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομίας, η κυβέρνηση θα προσέλθει στη συνάντηση με τις προτάσεις περί διατήρησης του καθεστώτος προστασίας των δανείων πρώτης κατοικίας και τη διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων με όρια τα 500.000 ευρώ, των επαγγελματιών με δάνεια έως 250.000 ευρώ και τα καταναλωτικά δάνεια με όριο τα 20.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News