default-image

Τρ. Αλεξιάδης: Έτος μεγάλων αλλαγών στα φορολογικά το 2016

Οικονομία
Τρ. Αλεξιάδης: Έτος μεγάλων αλλαγών στα φορολογικά το 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ή τις αρχές της μεθεπόμενης θα ανοίξουν οι εφαρμογές του taxisnet για τις φετινές δηλώσεις εισοδήματος.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κλείνοντας τις εργασίες του φορολογικού φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο κ.Αλεξιάδης τόνισε ότι το 2016 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών στα ζητήματα φορολογικής πολιτικής, αλλαγές που θα προκύψουν μέσα από διάλογο, με όποιον θέλει να κάνει διάλογο.

Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος θα προχωρήσουν οι αλλαγές με στόχο ένα απλό, δίκαιο και σταθερό αλλά και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, είπε ο κ.Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στο Περιουσιολόγιο ο κ.Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν θα αποτελέσει την βάση για την επιβολή νέας φορολογίας αλλά ένα εργαλείο για την φορολογική δικαιοσύνη.

Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να σταματήσει η λογική της υπερφορολόγησης, επισημαίνοντας ότι η κατανομή των φόρων δεν είναι δίκαιη ούτε για τους πολίτες ούτε για τις επιχειρήσεις. Χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ένα νέο φορολογικό πολιτισμό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Επίσης, ο κ.Αλεξιάδης προανήγγειλε και τα νομοσχέδιο για την λαθρεμπορία των καπνικών προϊόντων και το πλαστικό χρήμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News