default-image

Στο Digital Economy Forum απόψε ο Αλ. Τσίπρας

Οικονομία
Στο Digital Economy Forum απόψε ο Αλ. Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «Digital Economy Forum 2016» θα μιλήσει απόψε, στις 20:00, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το συνέδριο, το οποίο λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Intercontinental, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

 Στο μεταξύ, την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη, η Ελλάδα να κινηθεί έτσι ώστε να μη χάσει την ευκαιρία της μεγάλης ψηφιακής επανάστασης, μιας επανάστασης που, όπως είπε, αλλάζει τον τρόπο της ζωής μας.

Όπως είπε, ο ίδιος έχει μια έντονη σχέση με την τεχνολογία κάτι που του επιτρέπει, όπως υποστήριξε, να κατανοήσει τις προοπτικές του κλάδου καλύτερα.

«Είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας, είχα την ευκαιρία και ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ασχοληθώ με τον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπου έγιναν σημαντικά βήματα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πάντως πως «υπάρχουν σημαντικές παθογένειες».

 «Δυστυχώς, το 2015, στη χώρα σε πολλούς τομείς αποδομήθηκαν ωφέλιμες μεταρρυθμίσεις που προσέκρουσαν σε αγκυλώσεις της αριστεράς» τόνισε, παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το ψηφιακό προφίλ της χώρας μας τον τελευταίο χρόνο συστηματικά διολισθαίνει.

«Ο δείκτης ψηφιακής οικονομίας δείχνει ότι η Ελλάδα έπεσε από την ομάδα των χωρών που συγκλίνουν, στην ομάδα των χωρών που καθυστερούν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι περήφανη. Αυτό εντάσσεται σε μια συνολική εικόνα υστέρησης. Σε όλους τους δείκτες παρατηρείται μια σημαντική απόκλιση, σε σχέση με τις χώρες που είναι στο ίδιο επίπεδο ανάπτυξης με την Ελλάδα» σημείωσε, κάνοντας λόγο για «συστηματική αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον κλάδο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News