Οικονομία

Εννέα πρόστιμα για παράνομο εμπόριο

Tέλος στην αισχροκέρδεια επιχειρήσεων επιχειρεί να βάλει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου. Ήδη σύμφωνα με ανακοινώσεις βεβαιώθηκαν 9 πρόστιμα.

Όπως επισημαίνεται:

«Επιβληθέντα πρόστιμα σε επιχειρήσεις για μη συμμόρφωση με τις ανώτατες τιμές που έχει καθορίσει η Υ.Α 23757 .Σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης 23757 σύμφωνα με την οποία καθορίστηκαν οι ανώτατες τιμές πώλησης για συγκεκριμένα είδη από σημεία - επιχειρήσεις που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας? Θεσσαλονίκης? Ευζώνων, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διενεργεί σχετικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, από ελέγχους που έγιναν στις 4 και 5 Μαρτίου 2016 κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε 24 επιχειρήσεις, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας για υπέρβαση τιμή είδους και έλλειψη είδους, και επιβλήθηκαν  διοικητικά πρόστιμα αξίας 4.500 ευρώ.

Επίσης, βεβαιώθηκε μία παράβαση του ν. 4264/2014 στην περιοχή των Διαβατών για άσκηση υπαίθριου εμπορίου άνευ αδείας και αφορούσε σταθμευμένο όχημα που πωλούσε είδη περιπτέρου, στον ιδιοκτήτη του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους και θα παρακολουθούν τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων».  

Σχόλια