default-image

Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα

Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι «δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα», εξέφρασε το μεσημέρι της Πέμπτης, στον απόηχο ενός ακόμη δείπνου που έγινε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες μεταξύ των δανειστών, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ για τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσει η χώρα μας, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Οι θεσμοί συνεχίζουν τις εργασίες, αλλά τον τελευταίο μήνα δεν καταγράφεται μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απέφυγε εξάλλου να απαντήσει σε ερώτημα για το πότε θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, με την ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα να παραμένει άγνωστη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σχολιάζοντας το θέμα του ασφαλιστικού, σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη πολλές περικοπές στις συντάξεις. «Οι ελληνικές συντάξεις έχουν κοπεί αρκετά. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Οι ιδιωτικοποιήσεις και τα τεράστια χρέη της χώρας είναι ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα για το οποίο σημείωσε ότι οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαίων για την προσφυγική κρίση. «Το πρόβλημα είναι υπαρκτό αλλά δεν μπορεί να συνυπολογιστεί στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση», ξεκαθάρισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News