default-image

Zeitung: Έτοιμος για παραχωρήσεις προς την Ελλάδα ο Σόιμπλε

Οικονομία
Zeitung: Έτοιμος για παραχωρήσεις προς την Ελλάδα ο Σόιμπλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμος για παραχωρήσεις στο μέτωπο της Ελλάδας φαίνεται να είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με προϋπόθεση όμως οι αριθμοί του προγράμματος στήριξης να βγαίνουν.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών δήλωσε πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει ευέλικτα ποιες μεταρρυθμίσεις θα υλοποιήσει προκειμένου να εφαρμόσει το Μνημόνιο, εφόσον το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει συμφωνηθεί.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με την SZ, η Ελλάδα αποδεσμεύεται από την υποχρέωση να υλοποιήσει την αμφιλεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση για να λάβει οικονομική στήριξη.

Τις τελευταίες ημέρες το Βερολίνο έχει στείλει αντιφατικά μηνύματα όσον αφορά το ενδεχόμενο ελαστικότητας απέναντι στην Ελλάδα, λόγω του γεγονότος ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβίζονται σε ελληνικό έδαφος και η χώρα μας καλείται να λύσει ταυτόχρονα τόσο τα προβλήματα της οικονομίας όσο και το προσφυγικό.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ είναι διατεθειμένη να δείξει περιορισμένη ευελιξία στην αξιολόγηση λόγω του προσφυγικού, όμως τις τελευταίες ημέρες εκπρόσωποι τόσο της κ. Μέρκελ όσο και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν αποσαφηνίσει ότι προσφυγική κρίση και Μνημόνιο είναι διαφορετικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η όποια ελαστικότητα της κ. Μέρκελ θα είναι «μέσα στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος», και δεν θα περιλαμβάνει παραχωρήσεις που θα απαιτούν την έγκριση της γερμανικής Βουλής.

Πηγή: tribune.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News