Οικονομία

Επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ο Σόιμπλε

Επιμένει στη ανάγκη εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μέτρων ελέγχου των χρηματοοικονομικών ροών ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με στόχο τον περιορισμό των αναταραχών στις αγορές.

Μιλώντας στη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών και των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) που διεξάγεται στη Σαγκάη, ο γερμανός υπουργός υποστήριξε πως «Πρέπει να κάνουμε σαφές ότι τα περιθώρια της νομισματικής πολιτικής έχουν εξαντληθεί... και πρέπει να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να επιτύχουμε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων», τονίζοντας πως «θα ήταν τρομερό λάθος» να σταματήσει ή να αποδυναμωθεί ο έλεγχος των ρυθμιστικών αρχών στις αγορές.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι η επεκτατική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόστηκε από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να δημιούργησε την επόμενη κρίση.

«Αν θέλεις η πραγματική οικονομία να αναπτυχθεί δεν υπάρχουν παρακαμπτήριες οδοί με τις οποίες αποφεύγεις τις μεταρρυθμίσεις. Το να μιλάμε για πακέτα τόνωσης της οικονομίας απλώς μας αποσπά από το αληθινό έργο που έχουμε μπροστά μας», σημείωσε.

«Το μοντέλο της ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από νέο χρέος έχει φθάσει στα όρια του. Δημιουργεί νέα προβλήματα, αυξάνει τα χρέη, δημιουργεί φούσκες και ανάληψη υπερβολικών κινδύνων, μετατρέποντας την οικονομία σε ζόμπι», πρόσθεσε.

Σχόλια