default-image

''Μειώσεις'' στα Χειρουργεία θα φέρει η κρίση

Κρήτη
''Μειώσεις'' στα Χειρουργεία θα φέρει η κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Τους επόμενους μήνες στο ΠΑΓΝΗ οι χειρουργικές επεμβάσεις θα μειωθούν. Το προσωπικό δεν ανανεώνεται σε χειρούργους κι αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα η μείωση να είναι μονόδρομος'' αποκαλύπτει στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ο νοσηλευτής και σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης.

''Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει με μαθηματική ακρίβεια και οι απαντήσεις είναι ίδιες από την ηγεσία του υπουργείου, που είναι ενήμερη και την κατάσταση, ότι δηλαδή η οικονομία δεν επιτρέπει διαφορετικούς χειρισμούς'' προσθέτει ο ίδιος.

Ο Κυριάκος Θεοδοσάκης περιγράφει παράλληλα καρέ - καρέ την χθεσινή συγκέντρωση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την ένταση, τα χημικά που έπεσαν και γνωστοποιεί ότι η απάντηση στη στάση της κυβέρνησης θα είναι με μία 24ωρη ή 48ωρη απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.

Αναφορικά με το αίτημα διαχωρισμού των δύο νοσοκομείων  του Ηρακλείου διευκρινίζει ότι η στάση τους είναι ίδια με αυτή των εργαζόμενων στο Βενιζέλειο ως προς τα κρεβάτια και τις συγχωνεύσεις κλινικών κι όχι στο διοικητικό κομμάτι που δεν τους αφορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News