default-image

Ελλάδα-Ιταλία: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για κοινές δράσεις

Οικονομία
Ελλάδα-Ιταλία: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για κοινές δράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της ήδη στενής συνεργασίας Ιταλίας-Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, της αγροδιατροφικής βιομηχανίας, των υποδομών και των μεταφορών, μεταξύ των δύο χωρών, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, του γεν. γραμματέα του υπουργείου με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.  

Μετά τη συνάντηση ο Ιταλός αξιωματούχος επεσήμανε τα εξής: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Σταθάκη, με τον οποίο συζητήσαμε τις προοπτικές που έχουν οι σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας για την οικονομία. Πιστεύω ότι έχουμε ήδη πολύ καλές σχέσεις και ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα βελτίωσης και ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, όπως στην αγροδιατροφική βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις υποδομές. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία πιστεύουν ότι η Ευρώπη ως σύνολο θα πρέπει να επιλέξει μια πιο ενεργή πολιτική σε σχέση με την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις. Αυτό το ζήτημα άλλωστε θα αποτελέσει το στόχο μας για το επόμενο διάστημα».

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε: «Υπενθυμίζω ότι η Ιταλία είναι ο υπ' αριθμόν 1 και 2 εμπορικός εταίρος της Ελλάδας στις εξαγωγές και τις εισαγωγές. Οι οικονομικές μας σχέσεις είναι πάρα πολύ στενές και σκοπεύουμε να τις ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο και ταυτόχρονα να ενώσουμε οικονομικές δυνάμεις στις κοινές δράσεις των χωρών μας στον οικονομικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Η συνάντηση επικεντρώθηκε και στα ευρωπαϊκά θέματα και στην ανάγκη να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ε.Ε. στα δημοσιονομικά και στην ατζέντα που θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News