Οικονομία

Η εφημερίδα The Independent σταματά την έκδοσή της σε χαρτί- γίνεται ψηφιακή

Η βρετανική εφημερίδα The Independent, η κυκλοφορία της οποίας βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια σε ελεύθερη πτώση, σταματά την έκδοσή της σε χαρτί και από τις 26 Μαρτίου γίνεται 100% ψηφιακή, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της.

«Η βιομηχανία του Τύπου αλλάζει και η αλλαγή αυτή άρχισε από τους αναγνώστες. Μας δείχνουν ότι το μέλλον είναι ψηφιακό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Εβγκένι Λεμπέντεφ.

Η εφημερίδα είχε ιδρυθεί το 1986 από μια ομάδα δημοσιογράφων. Στις καλύτερες εποχές της η κυκλοφορία της έφθανε τις 400.000 φύλλα, όμως εδώ και καιρό έχει περιοριστεί σε λίγο περισσότερο από το ένα δέκατο του αριθμού αυτού. Η κυκλοφορία της βρίσκεται έτσι μακράν πίσω από εκείνη ταμπλόιντ εφημερίδων όπως η Sun ή η Daily Mail, καθώς και των Times, Guardian και Daily Telegraph.

Το τελευταίο φύλλο σε χαρτί της The Independent θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 26 Μαρτίου και το τελευταίο φύλλο της The Independent on Sunday στις 20 Μαρτίου.

«Η απόφαση αυτή επιτρέπει να διατηρηθεί το brand name The Independent και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε συντακτικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που προσελκύει όλο και περισσότερους αναγνώστες ονλάιν», πρόσθεσε ο Λεμπέντεφ, ο οποίος είναι επικεφαλής του ομίλου ESI Media, ο οποίος εκδίδει επίσης την εφημερίδα The Evening Standard που διανέμεται δωρεάν.

Ο ESI Media ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά με συνδρομή και το άνοιγμα νέων γραφείων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, καθώς και επέκταση στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια