Οικονομία

Πάτρα: Εκατοντάδες έμποροι "μετανάστευσαν" στη Βουλγαρία

Με τα πιο μελανά χρώματα αποτυπώθηκε χθες, δια στόματος του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Γιώργου Ρώρου, η κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμος της Αχαϊκής πρωτεύουσας, τα τελευταία χρόνια, μετά την ακραία λιτότητα, τα άγρια φοροεισπρακτικά μέτρα και τη… φοροκαταιγίδα,

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ρώρου, στην τηλεοπτική εκπομπή «Παρεμβάσεις» με τον Αλέξανδρο Κογκόλη, περίπου 4.500 επιχειρήσεις απειλούνται αυτή τη στιγμή με έξωση, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο, ενώ 2.000 πατρινοί καταστηματάρχες βγήκαν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Υπάρχουν έμποροι που καθημερινά δεν κάνουν ούτε σεφτέ. Δίνουν μία παράταση, μήπως και κάτι γίνει, σε εορταστικές περιόδους, καρναβάλι και τα συναφή και αυξηθεί ο τζίρος τους για γλιτώσουν το λουκέτο. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.

«Η ύφεση και η αβεβαιότητα στον κλάδο μας συνεχίζεται. Οι συνάδελφοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τραγικές φορολογικές και εισπρακτικές απαιτήσεις και καταρρέουν», συμπλήρωσε ο κ. Ρώρος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, οι πατρινοί που μετέφεραν την έδρα της επιχείρησής του στη γειτονική Βουλγαρία είναι εκατοντάδες και σύμφωνα με τον κ. Ρώρο ξεπερνούν τους 350!

Οι αριθμοί τσακίζουν κοκάλα, την ώρα μάλιστα που το προσχέδιο του Ασφαλιστικού προκαλεί ντόμινο αντιδράσεων από επαγγελματικούς φορείς και σωματεία και στο οποίο αποτυπώνεται για ακόμη μ α φορά η αναλγησία των δανειστών και του ΔΝΤ, απέναντι σε μια στενάζουσα Ελλάδα.

Πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια