Οικονομία

Ενδιαφέρον των Κινέζων για τα Κρητικά προϊόντα

Τα κρητικά προϊόντα κέρδισαν τις εντυπώσεις Κινέζων εισαγωγέων τροφίμων οι οποίοι για μια ακόμη φορά εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τα  ποιοτικά προϊόντα της μεγαλονήσου όπως ελαιόλαδο, βότανα, μέλι, βρώσιμες ελιές, τυροκομικά, παξιμάδια.

Οι Κινέζοι εισαγωγείς τροφίμων βρέθηκαν στην χώρα μας και ήρθαν σε επαφή με την Περιφέρεια Κρήτης η οποία συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην 3η  έκθεση τροφίμων-ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016» που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην έκθεση που επισκέφθηκαν περισσότεροι από 40.000 καταναλωτές, επαγγελματίες, εισαγωγείς και εξαγωγείς .

Στο περίπτερο της Κρήτης προβλήθηκαν κυρίως προϊόντα όπως ελαιόλαδο, βότανα, μέλι, βρώσιμες ελιές, τυροκομικά, παξιμάδια, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στην παρουσίαση-προβολή της Κρητικής Διατροφής μέσα από παράλληλες δράσεις, που πλαισίωσαν την έκθεση με έντονο το στοιχείο της βιωματικής εμπειρίας, γευσιγνωσίας και οινογνωσίας από διακεκριμένους σεφ.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα  Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη που εξέφρασε την ικανοποίηση της από την προβολή των Κρητικών προϊόντων.

Στόχος της «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016», με την συμμετοχή 300 εκθετών,  η προβολή των Ελληνικών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό και η προώθηση τους στο χονδρεμπόριο και στο λιανεμπόριο στην Ελληνική και διεθνή αγορά.

Συγκεκριμένα  με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης όπου με την συμμετοχή του Λευτέρη Λαζάρου και την πολύτιμη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης   μαγειρεύτηκαν για τους επισκέπτες μοναδικά πιάτα με παραδοσιακές Κρητικές συνταγές.

Σημαντική ήταν η παρουσία και του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, που  συμμετείχε στην έκθεση με την υποστήριξη   της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην έκθεση διοργανώθηκαν επίσης ημερίδες με την συνεργασία  Ελληνικών και ξένων Επιμελητηρίων,  ενώ το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο σε ειδική εκδήλωση πρόβαλλε τα Ελληνικά προϊόντα και η εμπορική ακόλουθος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κα. Τζο  μαζί με 10 Κινέζους εισαγωγείς τροφίμων επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης και  εκδήλωσαν  ενδιαφέρον για τα Κρητικά προϊόντα.

Σχόλια