default-image

Πτώση 40% στις κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην Τουρκία

Οικονομία
Πτώση 40% στις κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κρατήσεις του τουριστικού ομίλου Tui για διακοπές στην Τουρκία το καλοκαίρι είναι 40% χαμηλότερες σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. Την ίδια στιγμή, ενισχύονται Ελλάδα και Ισπανία.

Πέρυσι, το 14% των πελατών της Tui ταξίδεψε στην Τουρκία, αλλά οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις ωθούν τους τουρίστες και πάλι στους παλαιούς δημοφιλείς προορισμούς, όπως την Ισπανία και την Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Tui ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αναδιαμορφώνει γρήγορα τις πωλήσεις πακέτων για τις καλοκαιρινές διακοπές για να καλύψει τη ζήτηση που υπάρχει για εναλλακτικούς προορισμούς.

Στην ανακοίνωσή του, ο τουριστικός όμιλος σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Tui κατέγραψε μία μείωση αναφορικά με την Τουρκία, με τις κρατήσεις αναφορικά με τον προορισμό αυτόν για το καλοκαίρι να είναι τώρα περίπου 40% χαμηλότερες.

Τα ξενοδοχεία της Tui σε προορισμούς εκτός Τουρκίας, όπως στην Ισπανία και ιδιαίτερα στα Κανάρια Νησιά, επωφελούνται από την μεταβολή της ζήτησης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News