Οικονομία

Μείωση 1,2% η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Δεκέμβριο

Απρόσμενη μείωση κατέγραψε τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, με τις εξαγωγές και τις εισαγωγές επίσης να υποχωρούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,2% σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας. Η τιμή ήταν χαμηλότερη από τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters για αύξηση 0,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,6% τον Δεκέμβριο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης κατά 1,6%, με το εμπορικό πλεόνασμα να συρρικνώνεται στα 18,8 δισεκ. ευρώ.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εξαγωγές να αυξηθούν κατά 0,5% και οι εισαγωγές να μειωθούν κατά 0,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής αρχής, για το 2015 η Γερμανία κατέγραψε νέο εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ της τάξης των 247,8 δισεκ. ευρώ από τα 213,6 δισεκ. ευρώ το 2014.

Σχόλια