default-image

Ώς τον Απρίλιο τα δικαιολογητικά για τον «νόμο Κατσέλη»

Οικονομία
Ώς τον Απρίλιο τα δικαιολογητικά για τον «νόμο Κατσέλη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τον Απρίλιο θα μπορούν οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη το 2015 να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χορηγούν οι τράπεζες για την τεκμηρίωση της κάθε αίτησης, όπως ανέφερε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Όπως είπε ο κ. Παπαδεράκης «μέσα στο τρίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στο νόμο Κατσέλη, περίπου 25.000 δανειολήπτες».

«Υπάρχει θέμα με την τήρηση από τις τράπεζες της προθεσμίας του δεκαημέρου για την έκδοση των σχετικών δικαιολογητικών» ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης και σημείωσε ότι αναζητείται ένα τρόπος καλής συνεργασίας με τις τράπεζες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαδεράκη εκκρεμούν περίπου 300 υποθέσεις για επιβολή προστίμων στα πιστωτικά ιδρύματα για καθυστερήσεις στις διαδικασίες για την έκδοση δικαιολογητικών, ενώ «έχουν επιβληθεί πρόστιμα άλλες περίπου 300.000 ευρώ για 37 υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει». Ανέφερε ότι το υπουργείο μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα «και για καθ/ υποτροπή συμπεριφορά, όπως λέει ο νόμος».

«Δώσαμε μια παράταση πάνω από 45 μέρες. Θα φτάσει το χρονικό περιθώριο. Η νέα προθεσμία απαντά σε αυτό που λένε οι τράπεζες ότι δηλαδή έχουν αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθούν στα αιτήματα» είπε ο κ. Παπαδεράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News