default-image

Τούβλινα βιβλιοπωλεία κατασκευάζει η Amazon

Πολιτισμός
Τούβλινα βιβλιοπωλεία κατασκευάζει η Amazon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν από είκοσι χρόνια ξεκίνησε να πουλάει βιβλία μέσω του Ίντερνετ. Στην πορεία η Amazon εξελίχθηκε σε παγκόσμιο γίγαντα των λιανικών πωλήσεων μέσω διαδικτύου. Μετά το πρώτο τούβλινο βιβλιοπωλείο στο Σιάτλ, την πόλη των βιβλιοφάγων, ο ηλεκτρονικός κολοσσός σχεδιάζει να ανοίξει εκατοντάδες πραγματικά βιβλιοπωλεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο διευθύνων σύμβουλος της General Growth Properties, Σαντίπ Μαθράνι, απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών, είπε ότι στόχος της Amazon είναι να ανοίξει 300 έως 400 κανονικά- μη ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία. Το γεγονός ότι οι «αποκαλύψεις» του έχουν βάση αποδεικνύονται και από την άρνηση εκπροσώπου της Amazon να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Τα νέα για τους βιβλιοπώλες, επί του παρόντος στις ΗΠΑ, δεν είναι και τόσο καλά. Είναι μάλλον «ανατριχιαστικά» λαμβάνοντας υπόψη ότι εξαιτίας του άγριου ανταγωνισμού από τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία της Amazon αφανίστηκαν αλυσίδες όπως η Borders, ενώ δέχθηκαν βαρύτατα πλήγματα τα βιβλιοπωλεία Barnes & Noble.

Την ίδια ώρα επί του αμερικανικού εδάφους τα μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται, καθώς αρκετοί βιβλιόφιλοι αντιστέκονται και δεν εγκαταλείπουν τα αληθινά ράφια και τη σχέση που αναπτύσσουν με τον βιβλιοπώλη τους. Και αυτό δεν διέλαθε της προσοχής του Τζεφ Μπέζος, διευθύνοντα συμβούλου της Amazon.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News