default-image

Αμετακίνητοι από τις απαιτήσεις τους οι δανειστές

Οικονομία
Αμετακίνητοι από τις απαιτήσεις τους οι δανειστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου εννέα ώρες διήρκησε η μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς. Αμετακίνητοι είναι οι δανειστές σε ό, τι αφορά τους στόχους και τις απαιτήσεις που έχουν θέσει για το ασφαλιστικό κάτι που πυροδότησε το κλίμα στη μαραθώνια συνάντηση που είχαν με τους κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη.

Την ίδια ώρα, που οι τόνοι ανέβαιναν επικίνδυνα στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου και η συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας περνούσε την πόρτα του Μαξίμου για να προετοιμαστεί για τη δική του συνάντηση που θα έχει με το κουαρτέτο. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας συνομίλησαν επίσης με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), Γιώργο Βερνίκο και Γιώργο Καρανίκα, για το ίδιο θέμα.

Ζήτησαν εξηγήσεις για όλα οι δανειστές

Στο μεταξύ αντιμέτωπος με την ετυμηγορία των θεσμών για το αν θα δεχτούν ή θα απορρίψουν την πρόταση που τους παρέδωσε για φόρο πάνω και από 50% στα εισοδήματα του 2016, βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην συνάντηση που είχε με το «κουαρτέτο» των δανειστών. Λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης θα έδινε εξηγήσεις για το πότε και πώς θα περάσουν τα «κόκκινα δάνεια» στα distress funds που θα αναλάβουν τη διαχείρισή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News