default-image

Η μετοχή του Facebook ξεπερνά Exxon Mobil και Warren Buffett

Οικονομία
Η μετοχή του Facebook ξεπερνά Exxon Mobil και Warren Buffett

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που πριν δέκα χρόνια θα ακουγόταν ως αστείο έγινε πραγματικότητα. Η μετοχή ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Δευτέρα ξεπέρασε σε αξία τη Νο1 εταιρεία πετρελαίου στην Αμερική, Exxon Mobil, καθώς και τη μετοχή της Berkshire Hathaway του 85αντάχρονου Warren Buffett, διασημότερου επενδυτή της σύγχρονης εποχής.

Σε αυτό συνέδραμαν από την πλευρά του Facebook οι νέες διαφημιστικές ιδέες με βελτιωμένη εφαρμογή για κινητό, και απο την πλευρά των ηττημένων βετεράνων του πλούτου, η πτώση της τιμής του πετρελαίου, και η φετινή κατρακύλα στις χρηματιστηριακές αγορές.

Ως αποτέλεσμα, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, έγινε ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Jeff Bezos της Amazon.Μάλιστα, ο Zuckerberg είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος στην πρώτη πεντάδα που βλέπει την περιουσία του μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι.

Προς ειρωνία της τύχης, πριν τέσσερα χρόνια, όταν ο νεαρός ζήτησε τη συμβουλή του Warren Buffett, ο δεύτερος αρνήθηκε να αγοράσει μετοχές του Facebook.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News