default-image

Σήμερα το ραντεβού των δανειστών με τον Γ.Κατρούγκαλο

Οικονομία
Σήμερα το ραντεβού των δανειστών με τον Γ.Κατρούγκαλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν μέσω της μεγάλης απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και των κινητοποιήσεων των αγροτών για το ασφαλιστικό, συναντώνται σήμερα το μεσημέρι στις 2, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και το κουαρτέτο.

Έχει προηγηθεί συνάντηση χτες του κ. Κατρούγκαλου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα το Ασφαλιστικό κατά την οποία οι δύο άνδρες συνομίλησαν και με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), Γιώργο Βερνίκο και Γιώργο Καρανίκα, για το ίδιο θέμα.

Στις 15:30 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την κοινωνική στέγαση και μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για τον χρηματοπιστωτικό τομέα. 

Στις 18:00, αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα τεθούν προς συζήτηση τα θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, η συνάντηση χτες των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, κράτησε εννιά ώρες, με τους δανειστές να μην κάνουν βήμα πίσω για τους δημοσιονομικούς στόχους και το Ασφαλιστικό και να επιμένουν ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα για την τριετία 2016 -2018 και ότι θα πρέπει να γίνουν περικοπές τόσο στις κύριες, όσο και στις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις πρώτες επαφές του κυβερνητικού κλιμακίου υπό τους Γ.Σταθάκη και Ευκλ.Τσακαλώτο η πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό απορρίφθηκαν εν συνόλω και με συνοπτικές διαδικασίες.

Από πλευράς ΔΝΤ παρουσιάστηκε μία αντιπρόταση με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και με κύριο άξονα την ανατροπή του σχεδίου της εθνικής σύνταξης, στην οποία έχει βασιστεί η πλευρά της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News