default-image

Ψηφοφορία FT για την διαγραφή χρέους με αντάλλαγμα τη φιλοξενία προσφύγων

Οικονομία
Ψηφοφορία FT για την διαγραφή χρέους με αντάλλαγμα τη φιλοξενία προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το άρθρο πρόταση - πρόκληση, που θελει  η Γερμανία να συμφωνήσει σε μεγάλη διαγραφή χρέους με αντάλλαγμα τη συμβολή της Αθήνας στην ανακοπή των προσφύγων που έκαναν οι Financial Times, αρθρογράφος ο Gideon Rachman, ήρθε και ψηφοφορία του κοινού επί του θέματος.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής η κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της πρότασης της εφημερίδας.

Δείτε πως εξελίσσεται η ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρόταση του Gideon Rachman ανέφερε ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε σκεφτόμενη δημιουργικά να επιλύσει και τα δυο προβλήματα που αντιμετωπίζει, δηλαδή και το ευρώ και το προσφυγικό, συνδυάζοντας τα «σε ένα διπλωματικό πακέτο που θα βοηθάει και τις δύο χώρες. Το γενικό περίγραμμα της συμφωνίας θα είναι απλό.

Η Ελλάδα θα συμφωνήσει να σφραγίσει τα βόρεια σύνορα της με την βοήθεια της Ε.Ε., διακόπτοντας την ροή μεταναστών στην βόρεια Ευρώπη. Σε αντάλλαγμα, η Γερμανία θα συμφωνήσει σε μια μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους, καθώς και σε άμεση οικονομική βοήθεια για την διαχείριση της τρέχουσας κρίσης. Οι πρόσφυγες που θα καταφθάνουν στην Ελλάδα θα φιλοξενούνται στα ελληνικά νησιά, σε καταυλισμούς προσφύγων υπό την διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επιστρέφουν στην Συρία (ή όπου αλλού πηγαίνουν) μόλις αποκατασταθεί η ειρήνη.»

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος «το σχέδιο αυτό φαίνεται ακραίο. Αλλά πτυχές του μπορεί να έχουν ήδη αρχίσει διστακτικά να προωθούνται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της Ε.Ε. εξετάζουν την «περίφραξη» της Ελλάδας με το κλείσιμο των συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ, που είναι το βασικό μονοπάτι προς τα βόρεια.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News