default-image

Ζητούν από τον Υπουργό πλοίο ασφαλείας ενόψει απεργίας

Κρήτη
Ζητούν από τον Υπουργό πλοίο ασφαλείας ενόψει απεργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον Υπουργό Ναυτιλίας ,Θοδωρή Δρίτσα ,ζητώντας επιτέλους  δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας ,προκειμένου να μεταφερθούν τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης στους προορισμούς, ενόψει της αυριανής 48ώρης απεργίας της ΠΝΟ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για το ασφαλιστικό, έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης.

Στην διάρκεια σύσκεψης με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου ,εκπρόσωποι αγροτών και φορέων από Μεσσαρα ,Βιάννο, Ιεράπετρα και Σητεία  εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, για την τύχη δεκάδων τόνων ευπαθών προϊόντων για τα οποία οι αγρότες έχουν κοπιάσει όλους αυτούς τους μήνες και ενόψει της νέας απεργιακής 48ώρης απεργιακής κινητοποίησης, θα παραμείνουν αναγκαστικά εγκλωβισμένα στις νταλίκες που θα ακινητοποιηθούν στα λιμάνια για 2 ημέρες.

"Η κατάσταση δεν πάει άλλο, αυτό το καθεστώς  πρέπει να αλλάξει και να υπάρξει  μόνιμη λύση με την δρομολόγηση ενός πλοίου ασφαλείας σε έκτακτες περιπτώσεις," δηλώνει στο neakriti,gr  η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου .Μάλιστα η ίδια σήμερα κατόπιν της  σύσκεψης με φορείς των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου προχώρησε στην σύσταση επιστολής προς τον Υπουργό Ναυτιλίας καταδεικνύοντας την σοβαρότητα της κατάστασης και τονίζοντας συνάμα την αναγκαιότητα η Κρήτη να σταματήσει πλέον να είναι όμηρος αυτής της κατάστασης κάθε φορά που θα γίνεται μια απεργιακή κινητοποίηση και τα πλοία θα παραμένουν καθηλωμένα στα λιμάνια.

Η κ Βρέντζου μάλιστα ενημέρωσε και τον Περιφερειάρχη Κρήτης που βρίσκεται στην Αθήνα προσπαθώντας και εκείνος από την πλευρά του να κινήσει διαδικασίες για την διευθέτηση του θέματος ενώ σχετική ενημέρωση υπήρξε από την κ. Βρέντζου και προς το λιμεναρχείο Ηρακλείου .

"Σεβόμαστε τα δικαιώματα των ναυτεργατών και της ΠΝΟ, όμως δεν μπορεί και πάλι η Κρήτη να υφίσταται τις συνέπειες αυτής της απεργίας. Ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλα πλήγματα," πρόσθεσε κατηγορηματικά  η Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ,αρμόδια για τον πρωτογενή τομέα.

Να τονιστεί ότι στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Δήμους Φαιστού ,Σητείας, Βιάννου, Ιεράπετρας, ΕΑΣ Ιεράπετρας και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας. . Με την λήξη της σύσκεψης από την Περιφέρεια Κρήτης, η αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση .

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

Φωτογραφίες Ν.Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News