default-image

Στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας

Οικονομία
Στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαφές υψηλού επιπέδου  θα έχει σήμερα και αύριο στο Νταβός, στα πλαίσια του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του κ. Τσίπρα σήμερα με τον γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί. 

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην Συρία, το Κυπριακό, την κατάσταση στα Βαλκάνια, προφανώς και θέματα οικονομίας. 

Την Πέμπτη θα έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πάνελ με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους πρωθυπουργούς της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. 

Αργότερα την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και αμέσως μετά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να  συναντηθεί επίσης και με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στο Νταβός θα βρίσκεται ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και ο γενικός γραμματέας του  ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News