default-image

''Αγώνας'' για το ασφαλιστικό

Κρήτη
''Αγώνας'' για το ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων και σήμερα η χώρα ενόψει ασφαλιστικού.

Στα γραφεία του ΟΓΑ για άλλη μία φορά σε διάστημα λίγων ημερών οι αγρότες ενάντια σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

Στις 4εις Φεβρουαρίου το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.

Αύριο στα γραφεία του ασφαλιστικού τους φορέα θα βρεθούν οι αγρότες που πρόσκεινται στην παναγροτική συσπείρωση.

Δεκάδες τα αγροτικά μπλόκα σε κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού και ισχυρή παρουσία σε λιμάνια και τελωνεία.

Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα και αύριο 20 και 21 Ιανουαρίου, τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω της ς απεργίας της ΠΝΟ για το ασφαλιστικό. Την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει τους ναυτικούς στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς.

Απορρίφθηκε ομόφωνα το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό στην κοινή συνάντηση των προέδρων των επιστημονικών φορέων του Ηρακλείου .

Οι ίδιοι καλούν όλους τους επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Πέμπτης  21 Ιανουαρίου στην πλατεία Ελευθερίας.

Χ.Βαβουρανάκης: Όχι στον αφανισμό των ελεύθερων επαγγελματιών

Το απόγευμα η συνάντηση των προέδρων των Ιατρικών συλλόγων της χώρας στην Αθήνα καθορίζοντας τις επόμενες κινήσεις τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΗ Χάρη Βαβουρανάκη στο Ράδιο 9,84.

Παράλληλα επανέλαβε ότι οι επιστημονικοί φορείς λένε ναι στη μεταρρύθμιση αλλά όχι στον αφανισμό των ελεύθερων επαγγελματιών.

Για αύξηση της παραοικονομίας και υπαλληλοποίηση των γιατρών με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και καλεί όλους τους γιατρούς να συμμετέχουν στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. 

Το διοικητικό συμβούλιο της  Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ) αποφάσισε να συμμετέχει με 4ωρη στάση εργασίας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και όλοι οι επιστημονικοί φορείς αύριο Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας. Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Σε διαμαρτυρία καλεί η ΕΛΜΕ Χανίων. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά ), να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου και ο νέος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ασφάλιση και να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος, απαιτεί αποφάσισε σε έκτακτη γενική συνέλευση η ΕΛΜΕ Χανίων.

Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό που θα πραγματοποιηθούν στις 21, 22 και 26 Ιανουαρίου στα Χανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News