Οικονομία

Διαμαρτυρίες και από την ΠΑΣΥ Ηρακλείου για το ασφαλιστικό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, η νομαρχιακή σύσκεψη της γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΥ, στην οποία επισημάνθηκε πως «η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέσα από τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, ειδικότερα το ασφαλιστικό και το φορολογικό, επιταχύνει την στρατηγική της ΕΕ, την ΚΑΠ, στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών από την γη και την παραγωγή τους.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από τους αγροτικούς συλλόγους Αρχανών και Αστερουσίων και επιτροπές αγώνα αγροτών του νομού, αγωνιστές μικρομεσαίοι αγρότες καθώς και αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Χανίων (ΕΟΑΣΧ).

Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε «πώς η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μέσα από τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, ειδικότερα το ασφαλιστικό και το φορολογικό, επιταχύνει την στρατηγική της ΕΕ, την ΚΑΠ, στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών από την γη και την παραγωγή τους, συγκεντρώνοντάς την στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων. Αναπτύχθηκε η αντίληψη της Παναγροτικής Συσπείρωσης για την ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, την ανάγκη οργάνωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων παντού, κόντρα στον νόμο 4015, που προσπαθεί να πετάξει έξω από το συνδικαλιστικό κίνημα τους μικρομεσαίους αγρότες, και ταυτόχρονα προχωρά στην μετατροπή συνεταιρισμών και ενώσεων σε επιχειρήσεις. Τέλος, αναλύθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπως διαμορφώθηκε μετά την κατάθεση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό».

Στις παρεμβάσεις, μεταφέρθηκε πείρα από την οργάνωση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων στα Χανιά, τις διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου, την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και λειτουργίας των αγροτικών συλλόγων, της αντιπαράθεσης με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, ο οποίος εκφράζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών στηρίζοντας την ΚΑΠ της ΕΕ.

Επίσης, προτάθηκε σχέδιο κλιμάκωσης δράσης το επόμενο διάστημα, με βάση τον σχεδιασμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, σε συντονισμό με την ΕΟΑΣΧ, το οποίο οι αγροτικοί σύλλογοι θα ενισχύσουν με την δική τους συμμετοχή και αυτοτελή δραστηριότητα στις περιοχές τους:

Πέμπτη 21 Γενάρη, 11 πμ, παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΓΑ

Σάββατο 23 Γενάρη, συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, 11 πμ, πλατεία Ελευθερίας

Τετάρτη 27 Γενάρη, μηχανοκίνητη πορεία στην αποκεντρωμένη διοίκηση (ημέρα πανχανιώτικου συλλαλητηρίου της ΕΟΑΣΧ)

Πέμπτη 4 Φλεβάρη, συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ο σχεδιασμός, ο οποίος έχει ορίζοντα την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, θα επικαιροποιηθεί και άλλες μορφές κινητοποιήσεων, στο πλαίσιο του γενικού σχεδιασμού του συνεπούς και οργανωμένου κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών πανελλαδικά και παγκρήτια.

Τέλος, με το κλείσιμο της σύσκεψης, ανανεώθηκε η σύσταση της Γραμματείας Ηρακλείου ΠΑΣΥ.

Σχόλια