default-image

Δεν υπάρχει εναλλακτική στον φόρο για το κρασί

Κρήτη
Δεν υπάρχει εναλλακτική στον φόρο για το κρασί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η κυβέρνηση στην εφαρμογή του Ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί που έχει προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων σε αμπελουργούς και οινοποιούς της χώρας.

 Για φορολογικό βάρος που ναρκοθετεί τον ανερχόμενο αμπελοοινικό τομέα έκανε λόγο  ο Βασίλης Κεγκέρογλου εντός του κοινοβουλίου ζητώντας από την κυβέρνηση σε επίκαιρη ερώτηση του αργά το απόγευμα να βάλει …νερό στο κρασί της έστω και τώρα για την αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί.

Μιλώντας για έναν νόμο άδικο και ανεφάρμοστο στην πράξη ο βουλευτής Ηρακλείου ζήτησε αν όχι κατάργηση , αναστολή για ένα χρόνο. Εισέπραξε ένα ξεκάθαρο όχι από πλευράς του Τρύφωνα Αλεξιάδη ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς άλλη πρόταση και ισοδύναμο μέτρο.

Με λόγο μάλιστα ήπιο αλλά ιδιαιτέρως καυστικό ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών μίλησε για προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και απευθυνόμενος στον Βασίλη Κεγκέρογλου ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις και όχι απλά διαρκής κριτική.

Το γάντι σήκωσε ο Ηρακλειώτης βουλευτής καλώντας τον να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή της διάταξης και που όπως είπε απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις μικρομεσαίες οινοποιητικές επιχειρήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News