default-image

Σε μαζική κινητοποίηση των αγροτών καλεί η ΠΑΣΥ

Κρήτη
Σε μαζική κινητοποίηση των αγροτών καλεί η ΠΑΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη θέληση τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μικρομεσαίων αγροτών διατρανώνει ο αγροτικός σύλλογος την ΠΑΣΥ και καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους νέους αγρότες στον δίκαιο αγώνα που δίνουν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του συλλόγου:

Την Κυριακή 17 Γενάρη βρέθηκαν στις Αρχάνες εκπρόσωποι του «παγκρήτιου συντονιστικού αγροτών», καλώντας τους αγρότες σε συζήτηση για τις επιδοτήσεις και άλλα θέματα. Στις Αρχάνες δραστηριοποιείται ένας από τους δύο υπαρκτούς Αγροτικούς Συλλόγους του νομού, όμως οι εκπρόσωποι του «συντονιστικού», σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν τον σύλλογο, την δράση και τα αιτήματά του στα μάτια των ντόπιων αγροτών, μίλησαν γενικά για δήθεν «ενότητα». Τί ενότητα εννοούν; Οι εκπρόσωποι του «συντονιστικού» κάλεσαν σε κατάληψη του ΟΓΑ την Τετάρτη 20 Γενάρη, την ώρα που ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών, μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων, τις Επιτροπές Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου, Καζαντζάκη και Αγίου Σύλλα, έχουν αποφασίσει, και το έχουν δημοσιοποιήσει εδώ και μία εβδομάδα, παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ την Πέμπτη 21 Γενάρη.

Είναι καθαρό πως ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να συμπορευτούν μαζί μας, γιατί εκφράζουν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και μεγάλων επιχειρήσεων στον αγροτικό τομέα, στηρίζουν την πολιτική που ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά, τον νόμο 4015, στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ.

Αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δίκαιη αγανάκτηση των μικρομεσαίων αγροτών, που κάνουν «υπερκομματικά» καλέσματα, που προσπαθούν να ξεχωρίσουν από τους προκατόχους τους ως «νέοι» και «άφθαρτοι», είναι σφιχταγκαλιασμένοι με κομμάτια του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, με δημάρχους, την περιφέρεια, τις ενώσεις συνεταιρισμών που ληστεύουν τις σοδειές των μικροπαραγωγών, στελέχη κομμάτων που ως κυβερνήσεις υλοποιούσαν -κι ακόμα στηρίζουν- την πολιτική που τσακίζει τους μικρομεσαίους αγρότες.

Τέτοια ενότητα, την ενότητα με τον μεγαλοαγρότη, με τις ενώσεις, με τους επιχειρηματίες, την συμπόρευση με πολιτικούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες που στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ, δεν την έχει ανάγκη ο μικρομεσαίος αγρότης. Άλλη ενότητα έχει ανάγκη: την ενότητα όλων των μικρομεσαίων αγροτών, που πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της ΚΑΠ της ΕΕ, πάνω στο κοινό τους συμφέρον, στη κοινή πάλη για τη γη και τη παραγωγή τους, για την επιβίωσή τους. Έχουν συμφέρον στη συμμαχία με τους εργάτες, μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους, που τους πλήττει η ίδια πολιτική.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στους νέους αλλά και στους παλιούς -με τους οποίους έχουν φαγωμάρες- εκπροσώπους του κυβερνητικού αγροτικού συνδικαλισμού, και να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο στον Αγροτικό τους Σύλλογο:

O      Να συμμετέχουν στην νομαρχιακή σύσκεψη της Γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΥ, στην οποία θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από το υπαρκτό, οργανωμένο κίνημα μικρομεσαίων Αγροτών του νομού, αλλά και του νησιού συνολικά, την Δευτέρα 18 Γενάρη στις 6 μμ στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων συνοικιών (λ. Παπαναστασίου 193), όπου θα επικαιροποιήσουμε την δράση μας.

O      Να συμμετέχουν με τον Αγροτικό Σύλλογο Αρχανών, τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων και τις άλλες Επιτροπές Αγώνα στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 11 πμ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News