default-image

Η Ελλάδα μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Βρυξελλών το 2015

Οικονομία
Η Ελλάδα μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Βρυξελλών το 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αποφυγή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Ευρώπης του 2015, ανέφερε σήμερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαΐκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι το ελληνικό ζήτημα μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Βρυξελλών, τονίζοντας ότι αυτό συνέβη γιατί η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη-μέλη με πολλές αρετές και πλούσιο μέλλον.

Ως προς το προσφυγικό, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι, δεν είναι ικανοποιημένος από τη στάση και τη συμπεριφορά ορισμένων κρατών μελών, τα οποία στην πράξη αρνούνται, αν και είχαν συμφωνήσει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

Για τη ζώνη του Σένγκεν και σε σχέση με το προσφυγικό προειδοποίησε ότι εάν καταρρεύσει αυτή η συμφωνία εξαιτίας της επαναφοράς των ελέγχων στα σύνορα, τότε θα καταρρεύσει και η ίδια η εσωτερική αγορά της ΕΕ με καταστροφικές οικονομικές συνέπειες για την Ευρώπη.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  όσον αφορά τη διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας χαρακτηριστικά : «Έχω βαθιά πεποίθηση ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα περιμένουμε μία συμφωνία για την επανένωση του νησιού».

«Ελπίζω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορέσουμε να δούμε την οριστική επίλυση του Κυπριακού ζητήματος» τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News