Οικονομία

Τσακαλώτος σε Handelsblatt: Αποδεχτήκαμε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Την αποδοχή της κυβέρνησης για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα «που έχει ήδη δεσμευτεί γι' αυτό απέναντι στους εταίρους της», δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική Handelsblatt η οποία δημοσιεύεται αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υποστηρίζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο Φινλανδός Α. Στουμπ αλλά και ο επικεφαλής Γερούν Ντεϊσενμπλουμ, ξεκαθάρισαν - στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες - ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι διαπραγματεύσιμη. «Δεν εννοούσαν μόνο σε όρους τεχνικής υποστήριξης αλλά και σε όρους χρηματοδότησης» προσέθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος μιλώντας για χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Έλληνας υπουργός απάντησε ακόμη και στο ερώτημα για το πότε πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές: μίλησε για το τέλος του 2016. «Δεν είναι βέβαιο αλλά αποτελεί μια λογική εκτίμηση», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών.

Σχόλια