default-image

Προς κατάργηση ο φόρος πολυτελείας για ΙΧ πολυτέκνων

Οικονομία
Προς κατάργηση ο φόρος πολυτελείας για ΙΧ πολυτέκνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις ελάχιστα παραπάνω από 1.6 εκ. ευρώ αποδίδει στα κρατικά ταμεία ο φόρος πολυτελείας  που πληρώνουν οι πολύτεκνοι για τα ΙΧ τους, οπότε το υπουργείο Οικονομικών, αναζητεί ισοδύναμα για την κατάργηση του, καθώς το μέτρο όχι μόνο είναι άδικο αλλά και δεν αποδίδει φορολογικά.

Αυτό αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κ. Κατσίκη για την επιβολή φόρου πολυτελείας στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα των πολυτέκνων.Χαρακτήρισε την φορολόγηση των πολυτέκνων, ως «παράδειγμα αδικίας» ωστόσο  τόνισε πως οι αλλαγές αυτές θα γίνουν όταν βρεθούν τα αναγκαία ισοδύναμα, προκειμένου να μην υπάρξει μείωση εσόδων ή διαφορετικές πηγές φορολόγησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι ενώ το 2013 κατατέθηκαν 3.940 φορολογικές δηλώσεις, πολυτέκνων με πάνω από τέσσερα παιδιά και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, που απέφεραν έσοδα 3,077 εκατ. ευρώ, το 2014, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου (και επειδή οι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας κατέθεταν τις πινακίδες των αυτοκινήτων), υποβλήθηκαν 2.101 δηλώσεις που απέδωσαν έσοδα 1,67 εκατ. ευρώ. «Αντί ο νόμος να δίνει κίνητρα και ενισχύσεις στους πολυτέκνους, τους επιβαρύνει και στερεί έσοδα από το κράτος», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ενώ σημείωσε ότι ο νόμος που ισχύει ψηφίστηκε το 2013 και δυστυχώς η κυβέρνηση αναγκάζεται ακόμη να τον υλοποιεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News