Οικονομία

ΙΚΑ: 2.905 εντάλματα για κατασχέσεις τον Νοέμβριο

Σε 2.566 κατασχέσεις κινητής περιουσίας σε επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει οφειλές, λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ, την ώρα που, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ασφαλιστικού ταμείου, το Ίδρυμα εξέδωσε  2.905 εντάλματα για κατασχέσεις τον μήνα Νοέμβριο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του real.gr, προωθήθηκαν τον ίδιο μήνα, 2 διαδικασίες πλειστηριασμών και 14 περιπτώσεις πτωχεύσεων. Το συνολικό ποσό οφειλής που αντιστοιχεί στα παραπάνω νόμιμα εισπρακτικά μέτρα, ανήλθε στα 113.267.095 ευρώ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2015, είχαν εκδοθεί 3.301 εντάλματα για κατασχέσεις και μέσα σε ένα μήνα ο αριθμός τους σχεδόν διπλασιάστηκε. 

Ειδικά για κατασχέσεις κινητής περιουσίας, την παραπάνω περίοδο είχαν προωθηθεί συνολικά 2.500 περιπτώσεις, ενώ μόνο τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 2.566, δηλαδή περισσότερες.

Στο σκέλος των οφειλετών που έχουν απολέσει ρύθμιση των οφειλών τους, κατά το μήνα Νοέμβριο το ΙΚΑ πραγματοποίησε 525 εντάλματα κατάσχεσης. Προωθήθηκαν άλλες 462 περιπτώσεις κατασχέσεων κινητής περιουσίας, έξι περιπτώσεις κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας και μία διαδικασία πτώχευσης. 

Σχόλια