Οικονομία

Νότης Μαριάς: Στο στόχαστρο οι αγρότες

Φορολογικό και "κόκκινα" δάνεια βάζουν στο στόχαστρο τους αγρότες και κατ' επέκταση την πρωτογενή παραγωγή της χώρας, σύμφωνα με τον Νότη Μαριά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Center και στην εκπομπή "Η Φωνή του Αγρότη" ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής τόνισε ότι η περίοδος μέχρι το Πάσχα θα είναι πολύ δύσκολη για την Ελλάδα και ιδίως για τους Έλληνες αγρότες, που έχουν να αντιμετωπίσουν τρία καυτά θέματα: το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα "κόκκινα" δάνεια.

Αναφερόμενος στο νέο φορολογικό σχέδιο ο κ. Μαριάς είπε ότι είναι αδύνατον με τις δυσμενείς φορολογικές διατάξεις, που επιβάλλονται στους αγρότες, να καταφέρουν να επιβιώσουν οι μικροκαλλιεργητές. Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής εξήγησε ότι στους αυξημένους φόρους θα προστεθούν σύντομα και οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, τις οποίες προωθεί στο ασφαλιστικό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. «Συνάμα θα υπάρχει σοβαρή αδυναμία προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων στις διεθνείς αγορές, με πρώτη τη ρωσική, που ήδη "έκλεισε". Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι στις 22 Δεκεμβρίου η Ελλάδα συνυπέγραψε τη συνέχιση των κυρώσεων προς τη Ρωσία (με όλα τα μέλη της Ε.Ε.) αντί να διαχωρίσει τη θέση της, προστατεύοντας τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών και των συνεταιρισμών, που χρόνια πάσχιζαν να κερδίσουν αυτή την αγορά για τα προϊόντα τους», τόνισε.

«Επιπλέον», είπε ο Νότης Μαριάς, «υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα γεωργικά εφόδια, αυξημένος ΦΠΑ και οι κουτσουρεμένες ενισχύσεις από τη νέα ΚΑΠ, αντί να καταλήγουν στα χέρια των αγροτών, δεσμεύονται από εφορίες και τράπεζες στους λογαριασμούς τους έναντι χρεών».

Ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό του αγροτικού κόσμου που αντιστέκεται στα σχέδια της τρόικας να διαλύσει τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και μάχεται τα μέτρα που απειλούν την επιβίωσή του. Επίσης στηλίτευσε την πολιτική υποκρισία απέναντι στον αγροτικό κόσμο της χώρας, θυμίζοντας ότι πέρυσι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. επέμεναν ότι οι αγρότες που είχαν συρθεί στα δικαστήρια μετά από κινητοποιήσεις έπρεπε να απαλλαγούν και να αθωωθούν πανηγυρικά, ενώ φέτος πέρασαν διάταξη από τη Βουλή η οποία αυστηροποιεί τις ποινές για αποκλεισμούς δρόμων.

Σχόλια