default-image

Στις 15 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις στο Ηράκλειο

Κρήτη
Στις 15 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφα για τις εκπτώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο - όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης - θα ξεκινήσουν για την πόλη του Ηρακλείου την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, μετρούν οι έμποροι αλλά κυρίως οι καταναλωτές.

Και αυτό γιατί οι μεν ελπίζουν σε καλύτερες μέρες στα ταμεία τους και οι δε να κάνουν τα ψώνια που δεν μπορούν το υπόλοιπο διάστημα λόγω κρίσης και των τσεκουρεμένων εισοδημάτων. Παρά το ότι και τις ημέρες των εορτών η αγορά του Ηρακλείου κινήθηκε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Στην Αθήνα, πάντως, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου. Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα διαρκέσουν από τις 3 έως τις 10 Μαΐου και από 1-10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τις 11 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου 2016.

Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του Ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές: 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαΐου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.

Βαθιά ανάσα στην αγορά του Ηρακλείου από την εορταστική κίνηση

Οι φετινές γιορτές έδωσαν τονωτική ένεση στην αγορά του Ηρακλείου, καθώς ο κόσμος, όπως λένε οι καταστηματάρχες, επέλεξε την τοπική αγορά και ψώνισε.

Ελπίζοντας σε ακόμα καλύτερες ημέρες, οι έμποροι συνεχίζουν να δηλώνουν αισιόδοξοι, ενόψει και των εκπτώσεων που ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και μετά η κίνηση αυξήθηκε, καθώς το πρώτο, όπως λένε, ήταν υποτονικό.

Βαθιά ανάσα όμως τις εορταστικές ημέρες πήραν και οι επαγγελματίες επισιτισμού και διασκέδασης, με την κίνηση την παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς να αγγίζει "κόκκινο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News