default-image

Νέο παράθυρο στην τακτοποίηση αυθαιρέτων ανοίγει η κυβέρνηση

Οικονομία
Νέο παράθυρο στην τακτοποίηση αυθαιρέτων ανοίγει η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο παράθυρο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων φαίνεται να ανοίγει η κυβέρνηση πριν καν ολοκληρωθεί η τρέχουσα προθεσμία που ισχύει μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.

Η ανταπόκριση των αυθαιρετούχων ήταν σημαντική. Μεταφράζεται μάλιστα σε πάνω από 941 χιλιάδες κατασκευές που νομιμοποιήθηκαν και ένα ποσό άνω του 1,5 δισ. ευρώ που εισπράχτηκε από τα πρόστιμα.

Αξιοσημείωτοι είναι και οι αριθμοί των ακινήτων που τακτοποιήθηκαν στην Κρήτη. Μόνο στην Πολεοδομία Ηρακλείου κατατέθηκαν 5.000 αιτήσεις.

Οι περισσότερες περιπτώσεις αυθαιρέτων που νομιμοποιούνται εντοπίζονται στους τουριστικούς δήμους Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η άρση των εκκρεμοτήτων συνδέεται με την αδειοδότηση επιχειρήσεων και καταλυμάτων.

Εισπρακτικές και όχι μόνο σκοπιμότητες φαίνεται να υπαγορεύουν την παράταση τα προθεσμίας, ωστόσο οι αυθαιρετούχοι του Ηρακλείου μόνο ευκαιρία δεν την θεωρούν, καθώς, όπως εξηγούν, δεν μπορούν να πληρώσουν με άδειες τσέπες και capital controls.

Μάλιστα ο πρόεδρος των οικιστών δεν κρύβει την οργή του για την άρνηση των συναρμόδιων υπουργών να τους συναντήσουν παρά τη μεσολάβηση ακόμη και κυβερνητικών βουλευτών. Όπως εξηγεί μάλιστα, μετά τις γιορτές θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News