default-image

Οριστικά: Με 69 εκατ. η Παγκρήτια Τράπεζα σε κρητικά χέρια

Κρήτη
Οριστικά: Με 69 εκατ. η Παγκρήτια Τράπεζα σε κρητικά χέρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφιορίες του neakriti.gr, πριν από λίγη ώρα οι επιτελείς της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μόνο που απομένει για την επίσημη ανακοίνωση της επιτυχίας του δύσκολου και εξαιρετικά απαιτητικού αυτού εγχειρήματος είναι η τυπική έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος, όλα φαίνεται ότι καθορίστηκαν από τη μεγαλειώδη κινητοποίηση Κρητικών επιχειρηματιών, που σε συνδυασμό με την τοποθέτηση κεφαλαίων από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες των Αθηνών οδήγησαν στην αποψινή εξέλιξη της σωτηρίας της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Η αποψινή εξέλιξη λαμβάνει ιστορικά χαρακτηριστικά, καθώς ο κίνδυνος για την "αποκρητικοποίηση" της Τράπεζας, που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τον αιμοδότη της κρητικής οικονομίας, ήταν απολύτως ορατός!

Ωστόσο η μεγάλη κινητοποίηση οδήγησε στην επιτυχία. Και μάλιστα, με υπέρβαση του ποσού-στόχου των 61 εκατ. ευρώ, που ήταν απαραίτητα για την επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς συγκεντρώθηκαν κεφάλαια ύψους 69 εκατ. ευρώ, που "θωρακίζουν" την τράπεζα και την οδηγούν στο μέλλον με ασφάλεια.

Πλέον η αντιπροσωπεία της Παγκρήτιας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Νίκο Μυρτάκη και τον πρόεδρο Γιάννη Λεμπιδάκη, έχουν "αναπνεύσει" και μπορούν να δουν το μέλλον με αισιοδοξία. Ιδιαίτερα το ζήτημα της υπερκάλυψης των απαιτήσεων κατά 8 εκατ. δίνει το μέτρο της δυναμικής της Παγκρήτιας, που υπήρξε άλλωστε το μεγαλύτερο συνεταιριστικό εγχείρημα και έχει μέχρι τώρα μια εξαιρετική παρουσία στην οικονομία της Κρήτης και της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News