default-image

Κ. Αράπογλου: Ασαφής ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα

Κρήτη
Κ. Αράπογλου: Ασαφής ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, με τον οποίο θα μπαίνουν αυστηροί περιορισμοί για την υπαγωγή ενός κτίσματος στις διατάξεις του ανάλογα με τις υποδομές κάθε περιοχής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτίσματος, αναμένεται να διαδεχθεί τον ισχύοντα. Σε αυτόν μπορούν ακόμη να υπαχθούν όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενδιαφέρονται έως και τις 8 Φεβρουαρίου.

Ακόμα όμως και σήμερα, παρά την αναστάτωση που επικράτησε από την είδηση, δε διευκρινίστηκε αν όσοι έχουν ενταχθεί στο σημερινό νόμο ή όλοι όσοι ενταχθούν μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου θα τύχουν των όρων του ήδη υφιστάμενου νόμου ή θα τους περάσουν στο νέο με τις δυσκολίες και τις νέες ενδεχόμενα επιβαρύνσεις αυτού, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κώστας Αράπογλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται, ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα θα κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τον ισχύοντα, στον οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 930.537 αυθαίρετα.

Το στοιχείο που θα διαφοροποιεί τον υπό σύνταξη νόμο από τον ισχύοντα είναι ότι πλέον σε κάθε περιοχή θα τακτοποιείται συγκεκριμένος αριθμός αυθαιρέτων που θα ορίζεται βάσει κριτηρίων και παραμέτρων.

Οι υποδομές και τα δίκτυα σε συνδυασμό με το δομημένο χώρο θα καθορίζουν τον αριθμό αυθαιρέτων που θα μπορούν να τακτοποιούνται σε κάθε περιοχή ή δήμο. Έτσι, κανείς δεν ξέρει πόσα από τα περίπου ένα εκατομμύριο ατακτοποίητα κτίσματα θα μπορέσουν τελικά να υπαχθούν στο νέο νόμο, συνεπώς ορισμένοι ιδιοκτήτες ενδεχομένως να έχουν τώρα την τελευταία τους ευκαιρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News