default-image

"Απαιτείται ιδιαίτερη ευαισθησία στη διαχείριση των κόκκινων δανείων"

Οικονομία
"Απαιτείται ιδιαίτερη ευαισθησία στη διαχείριση των κόκκινων δανείων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ιδιαίτερη ευαισθησία που απαιτείται να επιδειχθεί στη διαχείριση των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεδομένου του βαρύνοντος ρόλου που αυτές έχουν στην ελληνική οικονομία υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον ανεξάρτητο ειδικό αναλυτή για θέματα διεθνούς χρέους των Ηνωμένων Εθνών, Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάφσκι.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Μποχοσλάφσκι στην Ελλάδα, προκειμένου να μελετήσει τις επιπτώσεις των μνημονίων σε σχέση με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως βασικές πηγές προβληματισμού αναφέρθηκαν στη συζήτηση τα εκρηκτικά επίπεδα της ανεργίας, ο αυξανόμενος κοινωνικός αποκλεισμός και οι πρωτοφανείς προσφυγικές ροές.

Ο κ. Σταθάκης εξήρε «τον τρόπο που η ελληνική κοινωνία υποδέχθηκε τους πρόσφυγες και διαχειρίστηκε τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν».

Ειδική μνεία έγινε στην πρόσφατη, δύσκολη και επίπονη, διαπραγμάτευση, που στόχο είχε η επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων» να μην πλήξει το δικαίωμα των πολιτών για ασφαλή στέγαση και κατοικία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συγκεκριμένες επιπτώσεις των μνημονίων στην ελληνική κοινωνία, ο υπουργός εντόπισε δύο διαφορετικά επίπεδα: Πρώτον, το συνολικό μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής, που υπήρξε πρωτοφανές διεθνώς σε καιρό ειρήνης και, δεύτερον, τα επιμέρους μέτρα που υπαγορεύτηκαν από τα μνημόνια και περιόρισαν την πρόσβαση μεγάλου μέρους της κοινωνίας σε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα (υγεία, παιδεία, αξιοπρεπής διαβίωση, κά).

Συνολικά, η ανταλλαγή απόψεων υπήρξε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν επικοινωνία και στενή συνεργασία το επόμενο διάστημα, ενόψει και της σύνταξης της ειδικής έκθεσης που θα παρουσιάσει ο κ. Μποχοσλάφσκι στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News