Οικονομία

Στις 4 Δεκεμβρίου η καταβολή των επιδοτήσεων των αγροτών

Φως στο τούνελ των επιδοτήσεων έρχεται για τους αγρότες. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων δεσμεύτηκε ρητά οι επιδοτήσεις θα δοθούν στις 4 Δεκεμβρίου στο 90%. Η δέσμευση έρχεται δια στόματος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, από το βήμα της Βουλής.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου αποκάλυψε ότι η ελληνική ύπαιθρος μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα λάβει συνολικές πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι θα δοθεί παράταση για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών.

Επιφυλακτικοί πριν δουν το χρώμα του χρήματος οι αγρότες, που συναντήθηκαν σε μία παγκρήτια σύσκεψη στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ, με φόντο τη δυναμική κινητοποίηση της Αθήνας, επιχειρώντας να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Εντωμεταξύ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το βήμα της Βουλής επεσήμανε στον υπουργό ότι δεν είπε τίποτα για αυτή την καθυστέρηση της καταβολής των επιδοτήσεων.

Θα μας βρουν μπροστά τους λένε με μια φωνή οι αγρότες του νησιού, που αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, με το φορολογικό και το ασφαλιστικό να αποτελούν τα μεγάλα αγκάθια, ενώ εξακολουθούν να ζητούν την παραίτηση Αποστόλου, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο.

Την επόμενη Πέμπτη, εκπρόσωποι αγροτών απ' όλη την Ελλάδα, θα συναντηθούν στην Αθήνα στην ΟΚΕ.

 

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια