Οικονομία

Σαφάρι ελέγχων σε καταθέσεις 6,8 δισ. στην Ελβετία

«Σαφάρι» εξονυχιστικών ελέγχων από τη Δευτέρα στη νέα λίστα καταθετών στην Ελβετία προανήγγειλε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της αντίστοιχης υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική λίστα με τους 10.588 λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα που αφορούν τα έτη 2006 και 2008 διαβίβασε η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

«Πιάνουμε το νήμα από την αρχή. Δίνουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή. Έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας», σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης και τόνισε οτι: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ελέγξουν και θα αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία, δεν θα μείνει τρία χρόνια στα συρτάρια αυτή η λίστα, όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ».

«Πίσω από μια περίπτωση στη λίστα Λαγκάρντ κρύβονταν πολλά ΑΦΜ. Κάτι τέτοιο περιμένουμε να ελέγξουμε και για τη λίστα από τη Γερμανία», επεσήμανε σημειώνοντας ότι στους καταθέτες αυτούς «θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία για εθελοντική αποκάλυψη των εισοδημάτων τους» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης

Σχόλια