default-image

Δυσοίωνο το αύριο εκτιμούν παράγοντες της αγοράς

Κρήτη
Δυσοίωνο το αύριο εκτιμούν παράγοντες της αγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας στους τρεις εργοδότες προτίθεται να γίνει ο ίδιος μισθωτός, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, καθώς μία στις έξι επιχειρήσεις φέρεται να αναστέλλει τη δραστηριότητά της εντός του 2016.  

«Στην Ελλάδα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη που τις ενισχύουν, δουλεύουν για να πληρώνουν φόρους και να σηκώνουν το βάρος της οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Στα ύψη και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο που έφθασαν στα 82 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει την έναρξη εθνικού διαλόγου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς της κοινωνίας, προκειμένου να δρομολογηθούν μεταρρυθμίσεις  σε ασφαλιστικό, παιδεία, αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά με τραυματισμένη τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Αδυνατεί να κυβερνήσει. Απαιτείται κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, λέει στο Ράδιο 9,84 ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Αντωνόπουλος.

Το ΚΚΕ λέει όχι σε όλα αυτά τα οποία ζητά ο πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αντιλαϊκά μέτρα, αναφέρει από την τομεακή οργάνωση του ΚΚΕ Ο Χάρης Φλουρής.

Ένας δημαγωγός ανακαλύπτει τη συνεννόηση. Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά μόνο πίστωση χρόνου προκειμένου να μείνει στην εξουσία και να βολέψει όσο περισσότερους μπορεί, η θέση του Κυριάκου Καραγιώργη από το ΠΟΤΑΜΙ.

Δυσοίωνο το αύριο των επιχειρήσεων.

Τα στοιχεία της ΓΕΣΕΒΕ λένε πως θα είναι δεκάδες οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν το 2016, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μπάμπης Λεκάκης, αναμένοντας και τις πρώτες κατασχέσεις αρχές του 2016.  

Η Αγορά πληρώνει τις αστοχίες των πολιτικών. Οι πολιτικοί κωφεύουν μπροστά στα αδιέξοδα, σχολίασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News