Οικονομία

Διήμερο συνέδριο για την τοπική ανάπτυξη στο "Ντελίνα"

Διήμερο συνέδριο με θέμα "Κτηνοτροφικά Αγροκτήματα και Τοπική Ανάπτυξη", θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2015 στα Ανώγεια (Ορεινό θέρετρο "Ντελίνα").

Το συνέδριο διοργανώνεται από το ΑΚΟΜΜ - Ψηλορείτης Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ και υλοποιείται μέσα από το σχέδιο διατοπικής συνεργασίας με τίτλο "ΟΡΕΑ Κρήτη", το οποίο πραγματοποιείται στα πλαίσια του άξονα 4 "Προσέγγιση LEADER" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Εταίροι του διατοπικού σχεδίου είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, η Αναπτυξιακή Λασιθίου, καθώς και το ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.

Στα πλαίσιο της διοργάνωσης, οι προσκεκλημένοι ομιλητές:

- Θα παρουσιάσουν το διατοπικό σχέδιο «ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ», τα αποτελέσματά του, καθώς και τη σημασία του για την τοπική ανάπτυξη.

- Θα παρουσιάσουν την εμπειρία ανάπτυξης κτηνοτροφικών αγροκτημάτων στην Ιταλία την οποία πρόσφατα επισκέφτηκαν κτηνοτρόφοι της Κρήτης, μέσα από παραδείγματα καλών πρακτικών.

-Θα αναλύσουν το ζήτημα της πολυλειτουργικής Κρητικής υπαίθρου, καθώς και την πολιτική που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κρήτης για την ανάπτυξή της.

- Θα αναφερθούν στη σχέση της κτηνοτροφίας με το περιβάλλον και τον πολιτισμό, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν τους κατοίκους των ορεινών περιοχών που ασχολούνται με αγροτικές δραστηριότητες να ξεχωρίζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΑΚΟΜΜ- Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ -  2834/031.402, 2834/031.793 και στην ιστοσελίδα  www.akomm.gr      

Σχόλια