default-image

Β. Κρητικός: "Μόνο το 10% των πολιτών θα σώσει το σπίτι του"

Κρήτη
Β. Κρητικός: "Μόνο το 10% των πολιτών θα σώσει το σπίτι του"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας Δανειοληπτών-Καταναλωτών Βαγγέλης Κρητικός μιλώντας στο Ράδιο 9,84 για τα αποτελέσματα που θα φέρει στη χώρα η συμφωνία Ελλάδας-Κουαρτέτου για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.

«Αυτά που έρχονται τα επόμενα χρόνια δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έγιναν στην Ισπανία», αναφέρει, «αν και υιοθετήθηκε το ίδιο μοντέλο. Θα κληθούμε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις. Μόνο ένα 10% των πολιτών θα καταφέρει να σώσει το σπίτι του ή την επιχείρηση του και αυτό υπό προϋποθέσεις καθώς θα πρέπει να κινήσει όλες τις διαδικασίες που ορίζει η συμφωνία», ανέφερε.

Ο Βαγγέλης Κρητικός είπε ότι μάλλον το μεγαλύτερο μέρος των δανείων θα το διαχειρίζονται ξένοι οίκοι και προειδοποίησε ότι η Ομοσπονδία θα παλέψει με κάθε μέσο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της περιουσίας των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.

«Θα ζητηθούν αστικές και ποινικές ευθύνες. Είναι το μόνο σίγουρο», είπε, «καθώς η αποπληρωμή της οφειλής κάποιου δεν έχει να κάνει με το σπίτι του αλλά με το σύνολο της περιουσίας του», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News