default-image

Νέο ραντεβού το Σάββατο Τσακαλώτου-Σταθάκη με το κουαρτέτο

Οικονομία
Νέο ραντεβού το Σάββατο Τσακαλώτου-Σταθάκη με το κουαρτέτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δίωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών είχαν το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) για τα "ανοικτά" μέτωπα της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης, ελάχιστες είναι οι εκκρεμότητες που απομένουν για να υπάρξει συμφωνία.

Νέο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 2 μ.μ. το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μαραθώνιο. Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται η συνεδρίαση του EuroWorking Group με τηλεδιάσκεψη.

Κυβερνητικοί παράγοντες, σύμφωνα με το in.gr, εκφράζουν την αισιοδοξία τους για συμφωνία που θα επιτρέψει την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοικτό παραμένει ουσιαστικά μόνο το θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, καθώς τα «μέτωπα» των 100 δόσεων, του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, των γενοσήμων, των αλλαγών στο ΤΧΣ και τη διακυβέρνηση των τραπεζών υπάρχει σημαντική προσέγγιση.

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι εκπρόσωποι των πιστωτών φέρεται να δέχονται τη σταδιακή μείωση του χρονικού διαστήματος (τώρα, ένας μήνας από τη λήψη ειδοποίησης για νέα ληξιπρόθεσμη εκτός ρύθμισης οφειλή), προκειμένου να βρεθεί ο οφειλέτης εκτός ρύθμισης. Τον Ιούνιο 2016 θα περιορισθεί στις 20 ημέρες και τον Δεκέμβριο 2016 στις 10 ημέρες και στη συνέχεια θα μηδενισθεί.

Ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, φέρεται να έχει συμφωνηθεί η επιβολή τέλους στον στοιχηματισμό.

Για τα γενόσημα φάρμακα, έχει συμφωνηθεί η σταδιακή μείωση των τιμών τους, ενώ συμφωνία φαίνεται να έχει υπάρξει και στις αλλαγές όσον αφορά στο ΤΧΣ και τη διακυβέρνηση των τραπεζών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News