default-image

Στις 18 Νοεμβρίου η "απόβαση" των αγροτών στην Αθήνα

Κρήτη
Στις 18 Νοεμβρίου η "απόβαση" των αγροτών στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κύβος ερρίφθη και οι αγρότες αποφάσισαν να κάνουν την "απόβασή" τους στην Αθήνα, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση, στις 18 Νοεμβρίου!

Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες της Κρήτης θα επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής στις 17 Νοεμβρίου, ώστε την επομένη το πρωί να βρεθούν στον Πειραιά και από εκεί κατευθείαν στη Βουλή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα εξόντωσης του αγροτικού κόσμου.

«Θα μπούμε με τα τρακτέρ μας στη Βουλή», λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου, ενώ πολύ σοβαρά προσθέτουν «δε θα επιτρέψουμε αυτό που θέλουν να κάνουν, θα μας βρουν απέναντί τους».

Η κινητοποίηση θα είναι πανελλαδική και ήδη γίνονται συνεννοήσεις με αγροτικές ομοσπονδίες και ενώσεις απ' όλη τη χώρα, προκειμένου να εμφανιστεί μια δυναμική μάζα αγροτών στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι για τους αγρότες που θέλουν να μεταβούν στην Αθήνα έχουν εξασφαλιστεί ιδιαίτερα φθηνά εισιτήρια: μόλις 20 ευρώ για κατάστρωμα (με επιστροφή) και έκπτωση 50% για όσους θέλουν καμπίνα.

Την ίδια ώρα, στα χωριά αλλά και στην ΟΑΣΝΗ παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για την απόβαση στην Αθήνα. Ήδη έχουν γραφτεί αρκετοί, ενώ από σήμερα το πρωί οι συνδικαλιστές θα στείλουν εκπρόσωπό τους στα γραφεία της ΕΑΣΗ, για να δέχονται και στο τηλέφωνο της Ένωσης ονόματα ενδιαφερομένων να πάρουν μέρος στην απόβαση.

Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που ως πρωθυπουργός και ως βουλευτής του Ηρακλείου δεν έχει δώσει ακόμα καμία απάντηση στο αίτημα της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής να πραγματοποιήσουν συνάντηση στην Αθήνα.

«Εμείς μέσω του κ. Αρναουτάκη τού μεταφέραμε το αίτημα αυτό, προκειμένου να του αποδείξουμε ότι οι αγρότες πληρώνουν στο κράτος με διάφορους τρόπους. Αλλά ενώ ως αντιπολίτευση μάς χαρακτήριζε ως ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, σήμερα που ζητάμε να μας δεχτεί να κουβεντιάσουμε... ούτε φωνή, ούτε ακρόαση»...

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_8usv0j05/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News