default-image

Παράταση έως τις 16/11 για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Οικονομία
Παράταση έως τις 16/11 για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωρινή λύση στο ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, οπότε και εκπνέει η προθεσμία των δανειστών για την ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτουμένων, δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Η τροπολογία παρατείνει ως τις 16 Νοεμβρίου (από 24 Αυγούστου που ίσχυε μέχρι σήμερα) την προθεσμία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων για τη μετάταξή τους από το απαλλασσόμενο στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα στους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης να εκδίδουν συμπληρωματικά στοιχεία μέχρι τις 23 Νοεμβρίου και να καταθέτουν εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ χωρίς κυρώσεις μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Ουσιαστικά δηλαδή δίνεται αναδρομικά η δυνατότητα στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να αποφύγουν την επιβολή των προστίμων μέχρι να λυθεί το ζήτημα πολιτικά με τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης και την αναμενόμενη συμφωνία για το θέμα με τους δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ποια ισοδύναμα μέτρα θα προτείνει για την αποφυγή της επιβολής του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι εξετάζεται η πρόταση να αναζητηθούν τα ισοδύναμα έσοδα από αύξηση του φόρου στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ (KINO).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News