default-image

Θωμόπουλος: "Η Πειραιώς έχει σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης"

Οικονομία
Θωμόπουλος: "Η Πειραιώς έχει σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεπεισμένος ότι το σχέδιο της τράπεζας μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος.

«Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκλήρωσαν τη συνολική αξιολόγηση για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ανακοινώνοντας τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για κάθε τράπεζα», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Θωμόπουλος και συνεχίζει:

«Η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές, θωρακίζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό της. Με δεδομένη την ηγετική μας θέση στην Ελλάδα, η ενίσχυση της κεφαλαιακής μας θέσης θα επιτρέψει στην τράπεζα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της.

Πέρα από την άσκηση διαχείρισης παθητικού που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου από ιδιώτες μετόχους και άλλες ενέργειες. Με βάση τις πρόσφατες επαφές μας με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, είμαστε πεπεισμένοι ότι το σχέδιό μας μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News