default-image

Κρητικός: "Πλήρης η μεταστροφή στο θέμα των κόκκινων δανείων"

Κρήτη
Κρητικός: "Πλήρης η μεταστροφή στο θέμα των κόκκινων δανείων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μεταστροφή της κυβέρνησης στο θέμα και ανατροπή όλων των μέχρι σήμερα δεδομένων που ήδη έχει κινητοποιήσει δανειολήπτες και ενώσεις που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ακόμα και ποινικά , κάνει λόγο μιλώντας στο ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας Δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός.

Παράλληλα συμβουλεύει τους δανειολήπτες να απαντούν άμεσα στα σημειώματα των τραπεζών με τη βοήθεια οικονομολόγων και δικηγόρων και επισημαίνει ότι η λύση που έχει προταθεί από τους ίδιους είναι η πληρωμή του καθαρού δανείου και όχι των τόκων.

Σημειώνεται ότι στην απελευθέρωση όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμοί και εξώσεις, πλην της 1ης κατοικίας πως προχωρά από σήμερα  η κυβέρνηση.

Όπως γνωστοποιήθηκε και στις τράπεζες δεν παρατείνεται εκ νέου η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30ή Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.

Με τα κόκκινα δάνεια να φτάνουν πάντως τα 107 δισ. ευρώ, οι τράπεζες προτείνουν τέσσερις λύσεις στους δανειολήπτες τους έτσι ώστε τα δάνεια να εξυπηρετούνται ξανά.

Μεταξύ αυτών:

Η ανταλλαγή του ακινήτου του δανειολήπτη με άλλο μικρότερο και πιο χαμηλής αξίας από το πρώτο.

Το σπάσιμο του δανείου σε δύο μέρη.

Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου ακόμη και πέραν του προσδόκιμου ορίου ζωής με μεταφορά των υποχρεώσεων στους εγγυητές ή κληρονόμους του δανειολήπτη.

Η μεταβίβαση της κυριότητας στην τράπεζα απ' την οποία έχουν πάρει το δάνειο, η παραμονή στο ίδιο σπίτι και η πληρωμή ενός είδους ενοικίου το οποίο θα καθορίζεται με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς στην περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News