Οικονομία

Μοσκοβισί: "Να ληφθούν σκληρές αποφάσεις εντός του 2015"

Αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου η Αθήνα να συνεχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωστές της χαρακτηρίζει τη λήψη «σκληρών αποφάσεων» έως το τέλος του 2015 ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς», συμπληρώνοντας ότι «από τον Ιούλιο εργαζόμαστε μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας, αναμφίβολα χωρίς προηγούμενο, ανάμεσα σε μια ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτό δε σημαίνει πως όλα είναι εύκολα, υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα, υπάρχουν προκλήσεις (...), αλλά διαπιστώνω μια αμοιβαία βούληση να εργαστούμε μαζί».

Ο επίτροπος επέμεινε ότι πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που ζητούν οι πιστωτές πριν εκταμιευτεί το ποσό των 2 δισ. ευρώ που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση.

«Το προαπαιτούμενο είναι να ληφθούν τα μέτρα», υπογράμμισσε ο Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σημαντική διότι θα δοθούν «διευκρινίσεις ως προς αυτό» από την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι ο Πιερ Μοσκοβισί αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Σχόλια