default-image

Δανέλλης: "Καταστροφικά τα μέτρα φορολόγησης των αγροτών"

Κρήτη
Δανέλλης: "Καταστροφικά τα μέτρα φορολόγησης των αγροτών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ Σπύρος Δανέλλης, με αφορμή τις σημερινές αγροτικές κινητοποιήσεις, τάχθηκε στο πλευρό των αγροτών χαρακτηρίζοντας τα μέτρα για τους αγρότες «ισοπεδωτικά» και επισημαίνοντας ότι χρειάζεται δικαιότερη φορολόγηση των αγροτών, κατ' αναλογία με τους λοιπούς Ευρωπαίους.

Ειδικότερα: «Τα μέτρα για τη φορολόγηση και ασφάλιση των αγροτών είναι ανορθολογικά, ισοπεδωτικά, άδικα και γι' αυτό καταστροφικά. Η Κυβέρνηση όφειλε να έχει πρόγραμμα και σχεδιασμό κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους Εταίρους ώστε η φορολόγηση των αγροτών να γίνει με τρόπο δίκαιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο χρόνια μετά την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, μόνη η Ελλάδα από τους 28 δεν έχει αποφασίσει ποιοι είναι οι ενεργοί αγρότες και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πέρασμα από το ιστορικό στο περιφερειακό μοντέλο κατανομής των άμεσων ενισχύσεων.

Το ΠΟΤΑΜΙ πιστεύει πως οι κατ' επάγγελμα αγρότες όπως και οι ομάδες παραγωγών πρέπει να αντιμετωπίζονται (στο πλαίσιο φορολόγησης - ασφάλισης - πρόσβασης στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα) κατ' αναλογία με τους λοιπούς Ευρωπαίους συναδέλφους τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News